Води ли война“ в киберпространството турският президент Ердоган срещу опонента

...
 Води ли война“ в киберпространството турският президент Ердоган срещу опонента
Коментари Харесай

Обвиниха Ердоган, че води кибервойна срещу Кемал Кълъчдароглу

 Води ли " война “ в киберпространството турският президент Ердоган против съперника си Кемал Кълъчдароглу, употребявайки подправени видео- и аудиозаписи? В това го упреква опозицията, като твърди, че лагерът на президента Реджеп Тайип Ердоган е провел „ война “ в киберпространството.

След седмица, на 14 май, в Турция ще се проведат парламентарни и президентски избори, на които главният конфликт е сред сегашния държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и водача на основната опозиционна мощ – Народнорепубликанската партия, Кемал Кълъчдароглу.

Съветникът на Кълъчдароглу Енгин Йозкоч съобщи, че бюрото за връзки на президента Ердоган е сключило договорка с хакери посредством „ тъмната мрежа “, които да оказват помощ за дискредитиране на Кълъчдароглу с подправени записи.

„ Ние знаем кои са тези хора “, сподели Йозкоч пред телевизия KRT, потвърждавайки, че хипотетичните хакери или медиатори са свързани с Партията на справедливостта и развиването на президента Ердоган.

Съветникът на Кълъчдароглу сподели, че в отговор на опитите за евентуална операция, Народнорепубликанската партия ще употребява техники, които да разкрият подправените източници.

Според множеството социологически изследвания Кемал Кълъчдароглу се класира преди Ердоган или двамата са със напълно непосредствен резултат.

Директорът по връзките на президента Ердоган - Фахреттин Алтун, окачестви изказванията на опозицията като „ клюка “.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е изправен пред най-трудните избори от 20 години на фона на икономическа рецесия, показва ДПА. Напоследък Ердоган ускори офанзивите против опозицията, определяйки я като „ антиислямска “, „ антисемейна “, подкрепяща ЛГБТ-общността, а също и обвинявайки опозицията в изменничество и връзки с терористични групи.

Кълъчдароглу от своя страна приканва за успокоение и дава обещание кротичък преход към парламентарна народна власт вместо президентството с изпълнителни пълномощия, което Ердоган вкара през 2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР